Usluge

    PLEASE INSTALL THE BREADCRUMB NAV XT PLUGIN!

prozorivrata

Kao posebno zanimljiva usluga u ponudi je opcija uslužne ekstruzije prema dostavljenim crtežima u kratkom vremenskom roku. Firma Tehnomarket, kao jedna od vodećih firmi u alumnijumskoj industriji u regionu, nudi uslužnu ekstruziju aluminijumskih profila od 2002. godine.

Unapredjenje prese pod vodjstvom firme Kautec Solution iz Španije uradjena je 2016. godine. Najnoviju tehnologiju, opremu za vec postojeću ekstruziju, kao i najmoderniji softver preuzeli smo od evropskog lidera u ekstruziji profila.

Kao rezultat unapredjenja pogona dostigli smo drastično povećanje proizvodnog kapaciteta, efikasnost i kvalitet ekstrudiranih profila, što za naše kupce znači osetno bržu obradu naloga i skraćeno vreme isporuke.

Fabrika za ekstruziju koristi isključivo trupce od primarnog aluminijuma ( legura AIMgSi0,5 ), i u svakom trenutku ima više od 500t trupaca kako bi u svakoj situaciji bili spremni da odgovorimo na zahteve tržišta i održimo kontinuitet u proizvodnji.

Preuzmite zvaničnu brošuru koja pokriva sve tehničke aspekte ekstruzije aluminijumskih profila.

 


prozorivrata

Firma Tehnomarket uz ekstruziju aluminijuma i kompletne linije sistema za prozore, vrata i fasade svojim kupcima nudi i plasitifikaciju aluminijumskih profila na novoj liniji instaliranoj u modernoj hali površine 2000m2. Shodno tome proces plastifikacije moguć je na svim profilima od minimalnih 2m do čak 7m dužine.

Ponudom apsolutno svih boja iz RAL karte sa različitim sjajem i teksturama površina čak i najvisi estetski standardi i želje kupaca mogu biti ispunjeni. Prahovi koji se koriste su od renomiranih proizvodjača poput “Tiger” i drugih.

Kvalitetna zaštita profila zagarantovana je procesom ekološki čiste “chrome free” tehnologije, jedinstvene u Srbiji i zastupljena u zemljama Zapadne Evrope. Po “Henkel” tehnologiji, potvrdjenoj Qualicoat sertifikatom, priprema profila radi se u sedam kada u kombinaciji sa demi vodom, nakon čega sledi automatizovano nanošenje praha debljine 60 do 80 mikrona. Shodno kasnijoj upotrebi profila i limova korste se epoksidne i poliestarske boje.

Wood effect, efekat drveta na aluminijumu

Pored osnovne ponude plastifikacije, za arhitekte i najizbirljivije klijente posebno je interesantna mogućnost  plastifikacije aluminijumskih profila u šari drveta. Takozvani “wood efekat” idealno je rešenje za “eco friendly” eksterijer i enterijer. Postupak podrazumeva nanošenje specijalne transfer folije u dezenu drveta na već plastificiran profil. Nakon toga uz pomoć vakuma i zagrevanjem u posebnoj peći postiže se izgled tople šare drveta na vašem aluminijumskom profilu. Ova tehnologija predstavlja idealan spoj prirodnog izgleda drveta sa karakteristikama aluminijuma kao što su dugotrajnost, otpornost na spoljasnje uticaje i izuzetna izolacija. Wood efekat pruža idealno rešenje za prozore koji su iznutra obloženi drvetom, a spolja aluminijumom, jer je konačno moguće postići ujednačen izgled, bez obzira što se radi o dva potpuno različita materijala.

 

Preuzmite brošuru o mogućnostima plastifikacije

 


prozorivrata

Na numeričkom obradnom centru poslednje generacije vršimo uslužno sečenje, graviranje, izradu slova i natpisa za reklame i druge operacije.
Obrađujemo Alubond panele debljine 1 do 10 mm, Klirit debljine 1 do 30 mm i druge slične pločaste materijale. Izradu vršimo prema vašim fajlovima u .dwg ili .dxf formatu.

Ukoliko ste ugovorili fasadu od aluminijumskih kompozitnih panela ili bilo koju vrstu ventilisane fasade kod nas možete dobiti panele, kompletne VENT sisteme podkonstrukcije za sve tipove ventilisanih fasada i konsalting.

 


prozorivrata

 

Alu Bender mašina omogućuje obradu kompozitnih panela u vidu zatvaranja bočnih ivica tako da se unutrašnja ispuna uopšte ne vidi. Ovakva obrada oplemenjuje izgled panela i otvara potpuno nove mogucnosti za primenu kompozitnih panela u enterijeru kao zamenu za zidne obloge ili dekorativne elemente. Na ovaj način panel je i zaštićen od spoljašnjih uticaja u spoljašnjoj primeni.

Nakon što glodala na jednom kraju mašine skinu određeni deo materijala ivice, sistemom valjaka se vrši deformacija lima lica i ivica se zatvara. Moguće je i potpuno zatvaranje panela nitnama sa duplim savijanjem ivice.

Aluminijumski kompozitni paneli, aluminijumski saćasti paneli kao i HPL paneli svih dimenzija mogu se obradjivati na Alu Bender mašini.

U našoj ponudi je veliki izbor Larson i Larcore panela evropskog kvaliteta sa najkreativnijom mogućom obradom u CNC pogonu firme Tehnomarket.


prozorivrata

 

Jedna od novih usluga je i rolovanje aluminijumskih kompozitnih panela i limova na savremenoj CNC mašini sa tri valjka.

Ovim postupkom dajemo mogućnost jednostavnog oblaganja zaobljenih površina panelima koji su precizno rolovani prema unapred zadatim parametrima od strane klijenta ili prethodno definisani arhitektonskim projektom.


prozorivrata

Savijanje aluminijumskih profila za lučne prozore i vrata je usluga koju nudimo za sve kompatibilne tipove aluminijumskih profila sa i bez prekida termo mosta. Profili se savijaju na najsavremenijim CNC kontrolisanim mašinama italijanske proizvodnje i omogućuju izradu lučnih prozora i vrata, kao i raznih sistema podkonstrukcije prilagođenih ovalnim i okruglim formama.

Posedujemo i mašine velike snage sa digitalnom kontrolom procesa za savijanje čeličnih profila.


prozorivrata

Na savremenoj liniji marke FOM Industrie – Italy vršimo veoma kvalitetnu ugradnju poliamidnih traka sa kompletnom pripremom. Testiranje sklopljenog profila na smicanje obavlja se na savremenom digitalnom dinamometru.

Koristimo atestirane poliamidne trake najboljih evropskih proizvođača i to ALFASOLARE – San Marino i TECHNOFORM – Germany. Ove trake ne menjaju mehanička svojstva pri temperaturi do 200°C, nezapaljive su i ne oslobađaju otrovne gasove.

Aluminijumski profili sklopljeni kod nas mogu se eloksirati i plastificirati bez obzira na temperaturu procesa.


Pratite nas i na